Kako deluje cupping?

Cupping uporablja skodelico za vlečenje predela kože v obliki sesanja, ki dekompresira mišice in vezivno tkivo. To spodbuja pretok krvi v prizadeto območje, izboljša cirkulacijo in pomaga povečati lastne procese celjenja v telesu – deluje podobno kot masaža globokih tkiv. Rezultati s tovrstno terapijo so zelo dobri.

Cupping skodelice - ventuze

Kdaj je cupping najprimernejši?

Ljudje že tisočletja uporabljajo terapije z ventuzami za lajšanje bolečin v hrbtu, vratu, reševanje glavobolov in drugih težav. Cupping terapija deluje na način, da ustvarja sesalno silo – vakuum, ki vleče in razteguje tkiva (kožo, mišice, fascio in kite). Hkrati pa ustvarja in izboljšuje cirkulacijo krvi. Le to iz nižjih plasti mišic in okolskega tkiva povleče v podkožje in s tem prekrvavi  področje kjer se terapija izvaja. Cupping povzroča modrice, ki pa izginejo v času od 4 dni do 2 tednov. K hitrejši regeneraciji modric pripomore pitje vode od 1,5l do 2l dnevno in jemanje OMEGA3 maščobnih kislin.

Rezervirajte svoj termin terapije z ventuzami zdaj!👇

Želite izvedeti več?

Masažna Terapija z Ventuzami - Cupping (20min)

Terapija  z ventuzamu ang. cupping, je starodavna tehnika zdravilstva, ki izvira iz daljnega in bližnjega vzhoda.

Daje izredno dobre rezultate pri sproščanju zakrčenih mišic, mišičnih spazmih ali vozlih, vzpostavi cirkulacijo na mestih kjer je le ta stagnirana in posledično pospeši proces samozdravljenja telesa. 

Potek terapije: Najprej se s pogovorom in palpacijo določi prizadeta mesta. Z efleražo se nanese masažno olje in ogreje tkivo. Nato se ventuze na prizadeta mesta prisesa z ročno vakuumsko črpalko. Terapijo se izvaja od 5-15 minut. Sledi končna efleraža.

Cena 20€

Mnenja Strank

Priporočam masažo, sproščujoča! – JASNA SKOPEC

Zelo profesionalno in strokovno! Priporočam. – ANDREJA KOVAČ

Tudi meni je naredil dobro masažo.  – TADEJ BURGER

Odlična masaža, med njo sem se počutila kot da se je vse v meni premešalo in počasi postavilo potem na pravo mesto in pripomoglo k umiritvi.  – ADELA BRODNIK

Highly recommending Marre masaže for their professionalism, nice ambient, friendly atmosphere and, most of all, the best quality massage!TAMARA SIMIĆ

 – KENNETH CLINTON

 – BINA GREGORIN

Preizkusila sem masažo celega telesa in bila zelo navdušena. Masaža zajema tako močne masažne prijeme, ki sprostijo mišice, kot tudi popolnoma sproščujoče prijeme oz. dotike, ki sprostijo duha.
Resnično celostna masaža z občutkom in profesionalnostjo maserja. 
– ŽANETI NOVAK

Pri Maretu ste v pravih rokah, tako dobesedno kot metaforično. Po masaži sem se počutil veliko bolje in sproščeno, tako da so naslednji dan delovna opravila predstavljala malo malico. Toplo priporočam.

Še se bom – kakor Lassie – vrnil. Zagotovo! – TINE AĆIMOVIĆ

– MARKO PREDANIČ

– MOJCA TAVČAR