Cupping skodelice - ventuze

Masaža z ventuzami – Cupping

kako deluje cupping?

Cupping uporablja skodelico za vlečenje predela kože v obliki sesanja, ki dekompresira mišice in vezivno tkivo. To spodbuja pretok krvi v prizadeto območje, izboljša cirkulacijo in pomaga povečati lastne procese celjenja v telesu – deluje podobno kot masaža globokih tkiv. Rezultati s tovrstno terapijo so zelo dobri.

kdaj je cupping najprimernejši?

Ljudje že tisočletja uporabljajo terapije z ventuzami za lajšanje bolečin v hrbtu, vratu, reševanje glavobolov in drugih težav. Cupping terapija deluje na način, da ustvarja sesalno silo – vakuum, ki vleče in razteguje tkiva (kožo, mišice, fascio in kite). Hkrati pa ustvarja in izboljšuje cirkulacijo krvi. Le to iz nižjih plasti mišic in okolskega tkiva povleče v podkožje in s tem prekrvavi  področje kjer se terapija izvaja. Cupping povzroča modrice, ki pa izginejo v času od 4 dni do 2 tednov. K hitrejši regeneraciji modric pripomore pitje vode od 1,5l do 2l dnevno in jemanje OMEGA3 maščobnih kislin.

stranski učinki terapije z ventuzami

Po terapiji z ventuzami, se boste morda počutili bolj utrujeni kot običajno lahko boste imeli lažje simptome, podobne gripi (glavobol ali splošne bolečine v telesu). To je začasna reakcija vašega imunskega sistema na odpadne snovi in toksine iz celic, ki jih terapija pomaga sprostiti.

nega po terapiji: kaj storiti po cuppingu in čemu se je treba izogibati

Terapija z ventuzami je tradicionalno zdravljenje, ki je varno, udobno in učinkovito za številne zdravstvene motnje. Nežno sesanje, ki ga ustvarijo ventuze, sprosti in dvigne vezivna tkiva, kar poveča pretok krvi in limfe v kožo in mišice. Prava nega po cuppingu je pomembna za doseganje največjih koristi te terapije. Pomembno je, da upoštevate navedene smernice.

Kako ravnati po terapiji z ventuzami:

 1. Pijte veliko vode.
  Voda pomaga izplakniti vaš limfni sistem celičnih odpadkov, ki jih cupping pomaga sprostiti iz vaših tkiv.
 2. Poskrbite, da vam bo toplo.
  Poskusite pokriti območje(-a), kjer ste prejeli terapijo.
 3. Počitek.
  Morda se boste počutili bolj utrujeni kot običajno ali boste imeli simptome, podobne gripi,(glavobol ali splošne bolečine v telesu). To je začasna reakcija vašega imunskega sistema na odpadne snovi in toksine iz celic, ki jih ventuze pomagajo sprostiti.

čemu se je dobro izogibati po terapiji z ventuzami

4-6 ur po terapiji se izogibajte izpostavljenosti:

 1. Kofeinu, alkoholu, sladki hrani in pijači, mlečnim izdelkom in predelanemu mesu
  Ta živila upočasnijo sposobnost vašega telesa za samozdravljenje.
 2. Vroči prhi, savni, masažni kadi in nastavljanju klimatski napravi
  Po cuppingu bo vaša koža bolj občutljiva na temperaturo na območjih, kjer so bile skodelice nameščene. Dajte koži čas, da si opomore. Če je mogoče, se prvi večer tuširajte z mlačno vodo.
 3. Intenzivni vadbi
 4. Hladnim in vetrovnim razmeram.

kako se pripraviti na terapijo z ventuzami

 1. Hidratirajte se. Voda je bistvenega pomena za vaše zdravje, zlasti za vaš limfni sistem. Cupping podpira vaš limfni sistem. Vaš limfni sistem odstranjuje celične odpadke iz telesa in za to potrebuje veliko vode.
 2. Jejte kakšno uro pred terapijo.
 3. Ne brijte se isti dan kjer se bo izvajala terapija. Vašega terapevta res ne moti, če niste na sveže obriti 🙂
 4. Okrevanje po sončnih opeklinah.  Na terapijo ne prihajajte z opečeno kožo, saj vas bo med terapijo koža lahko precej bolela. Kožo najprej pozdravite z rednim mazanjem s kremo iz  aloe. Po terapiji z ventuzami, se boste počutili, kot da je to območje toplejše kot običajno.  
 5. Ne izvajajte agresivnega pilinga. Piling odstrani plast odmrle kože, zaradi česar je vaša koža še posebej občutljiva. Počakajte nekaj dni po agresivnem pilingu, preden prejmete cupping terapijo.

kako se hitreje znebiti odtisov po cupping terapiji:

Po cuppingu bo vaša koža imela okrogle sledi v barvi od rožnate do temno rdeče ali vijolične. Ljudje se lahko pošalijo, da izgledate, kot da ste se spopadli s hobotnico. Ponosno nosite te značke! Morate vedeti da ste naredili nekaj odličnega za svoje telo.

Razbarvanja, ki nastanejo zaradi sesanja, bodo zbledela. Nekateri madeži lahko zbledijo po nekaj urah, drugi pa potrebujejo do dva tedna, da popolnoma izginejo. Razbarvanja so povezana z zdravjem vašega telesa v času terapije.

Če želite, da te oznake hitreje izginejo, naredite dve stvari: pijte veliko vode in počivajte.

Telo vsakega posameznika se drugače odzove na cupping, tudi če upoštevate te smernice za naknadno nego. Če imate kakršna koli vprašanja pred ali po terapiji, nas pokličite.

Marre masaže - Cupping

Rezervirajte svoj termin terapije z ventuzami zdaj!👇

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja