Magnetna terapija

Magnetna terapija – klinične raziskave

KLINIČNE RAZISKAVE

 Že od nekdaj smo mislili, da bi le s skrbnim in stalnim raziskovanjem lahko našli ideje in načrtovali izdelke, ki vplivajo na dobrobit uporabnikov. Raziskovalni laboratorij podjetja PlatiuMed, visoko usposobljena ekipa zdravnikov, inženirjev, fizioterapevtov, trenerjev in oblikovalcev, ki že leta izdelujejo inovativne rešitve za udobje. Skupna sinergija različnih kompetenc omogoča doseganje visokih standardov kakovosti in prestižnih mednarodnih priznanj. Nenehna skrb za potrebe strank je naše inženirje pripeljalo do identifikacije inovativnih rešitev, preizkušenih in potrjenih v najbolj akreditiranih laboratorijih. Spodaj je nekaj primerov doseženih rezultatov z magnetno terapijo.

ZLOMI

Magnetna terapija je učinkovita, ker nizkofrekvenčna magnetna polja medsebojno delujejo s celicami, kar prispeva k ponovni vzpostavitvi fizioloških pogojev ravnotežja. Delujejo na celične membrane, zaradi česar so le-te bolj dovzetne. Pomaga obnoviti pravilen membranski potencial, ki je temeljnega pomena, da se zagotovi oskrba celic s hranilnimi snovmi.

Zlom kosti

FIBROMIALGIJA

Fibromialgija

Fibromialgija je sindrom, za katerega je značilna široka kronična mišična bolečina, povezana s togostjo. Bolečina, ki jo povzroča fibromialgija, je razširjena po celem telesu, na splošno pa bolj prizadene vrat, stegna, ramena, roke ter zgornji del hrbta in prsnega koša. Vključuje tiste točke, bogate s sklepi in živčnimi konci, kot so komolci in kolena.

OSTEOPOROZA

Znanstveno je dokazano, da uporaba magnetne terapije upočasni proces zmanjševanja kostne gostote. S ponovnim aktiviranjem celic, ki so odgovorne za absorpcijo kalcija, ta terapija zmanjša degenerativni proces in poveča učinke morebitnega zdravljenja z dodatki kalcija.

Osteoporoza

ARTROZA

Artroza

Gre za bolezen sklepov, predvsem v hrbtenici in kolenih, ki prizadene hrustanec in povzroči degenerativne poškodbe le-tega. Sprva se kaže z regresivnimi poškodbami sklepov (izguba hrustanca, ki pokriva glave sklepov), ki so posledica preobremenitve ali aktivnosti encimov, ki napadajo hrustanec.

ARTRITIS

Gre za vnetje sklepov in obstaja več kot 100 različnih vrst. Med različnimi simptomi, ki so značilni za artritis, so najpogostejši vročina, oteklina, togost, bolečina, pordelost. Možni vzroki so presnovni, travmatski, infekcijski, avtoimunski, idiopatski dejavniki.

Artritis

TEŽAVE S PREKRVAVITVIJO

Težave s cirkulacijo

Elektrostimulacija se uspešno uporablja tudi pri lepotnih tretmajih, saj izboljša krvni obtok in je zelo koristna kot limfna drenaža. Tako elektrostimulator predstavlja dragoceno pomoč pri reševanju estetskih težav, kot so celulit, pomarančna koža, maščobne blazinice itd.

CELULIT

Estetski celulit kaže na alternativno stanje podkožja, ki je polno maščobnih celic. Nahaja se pod kožo in je značilna za povečanje volumna maščobnih celic, kjer se v medceličnih predelih kopiči odvečna tekočina. Ravnovesje venskega in limfnega sistema se spremeni z upočasnitvijo krvnega obtoka in z zadrževanjem tekočine v tkivih.

Celulit

DEBELOST

Debelost

O debelosti govorimo, ko je v podkožju prekomerna maščobna masa. Je tesno povezan s hormonskimi in prehranskimi dejavniki, zato lahko prizadene tako ženske kot moške in se lahko pojavlja skupaj s celulitom. Normalno lokalizirano maščobo pogosto zamenjujemo s prisotnostjo celulita, a medtem ko je prvi primer normalna podkožna maščobna blazinica, je drugi bolezensko stanje, ki se lahko pojavi na različnih ravneh.

TONIFIKACIJA

Če mišice ne treniramo redno, izgubijo tonus in postanejo ohlapne ter brez moči. Tukaj je torej nekaj programov, ki pomagajo tonificirati nekatere dele našega telesa, ki jih je težko krepiti z običajnimi vajami (npr. notranja stran stegen ali trebuh). Programi za tonificiranje obravnavana področja oblikujejo in jih naredijo močnejše.

Tonifikacija

KAPILARIZACIJA

Kapilarizacija

Program kapilarizacije z nekoliko višjo stimulacijo od osvežitve omogoča povečanje oksigenacije kapilar in odstranjevanje mlečne kisline iz mišičnih vlaken hitrega tipa.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja