MyBea. My Beauty

Ko narava in znanost poskrbita za negovano in zadovoljno žensko. Narava že od nekdaj velja za vir energije in je najboljši dobavitelj aktivnih sestavin za celostno nego, vitalnost in poudarjanje naravnih lepot ljudi!

Kozmetični izdelki z dodanim izvlečkom polžje sline so najboljša naravna alternativa negi kože.

Polžja slina v kozmetiki

V kozmetiki se slina uporablja od leta 1960, ko so prvič dokazali pozitiven učinek polžje sline na kožo v kozmetičnem izdelku. Prva kozmetična linija s polžjo slino prihaja iz Čileja.

Nastala pa je, kot veliko novih stvari, kot stranski produkt vzreje polžev za potrebe francoske kulinarike. Na farmi polžev so namreč ugotovili, da se delavcem, ki delajo s polži, rane in poškodbe na rokah hitreje in bolje celijo, njihove roke pa so mehke in negovane. To je bil povod za raziskavo sline in njenih učinkov. In končni rezultat je bila prva kozmetična linija.

Danes je polžja slina ena najbolj iskanih sestavin za kreme. Še vedno pa ni splošno razširjena iz preprostega razloga – ker je draga. Bolj kot je kvalitetna, dražja je.

Na kvaliteto sline zelo vpliva okolje v katerem živijo polži in hrana, ki jo jedo. Pomembno je, da so življenjski pogoji dobri, da je hrana zdrava in kvalitetna, da živijo v zelenem, čistem okolju. Bolj kot je čisto okolje v katerem jih vzrejamo, bolj čista in kakovostna je polžja slina. Preprosto pravilo, ki pa se ga je v hektičnem svetu, ki je vedno bolj onesnažen, težko držati.

Zgodovina polžje sline

Polžja slina se uporablja že tisočletja dolgo. Za zdravljenje ran so jo uporabljali že v času Hipokrata v antični Grčiji. Uporabljali so jo za zdravljenje vnete, opečene ali ranjene kože kože, stari Grki so jo tudi pili, da bi pomirili težave z želodčnimi težavami.

V 18. in 19. stoletju je delovalo kar nekaj raziskovalcev, ki so se ukvarjali s proučevanjem polžje sline. To so bili Ambroise Paré; polžjo slino je priporočal za bolnike z antraksom, Lemery je leta 1738 je v Univerzalni Farmakopeji opisal postopek priprave zdravilnega sirupa, ki je učinkovito deloval proti rdečici.

Polžja slina je ena od mnogih lepotnih skrivnosti, ki jih ženske s karibskih otokov ohranjajo že več generacij. Ta eksotična naravna sestavina – polžja slina, ki je mešana v številne pripravke, je bila uporabljena za odpravljanje številnih težav s kožo in lasišča ter ohranjanje las v neokrnjenem stanju, po katerem so znani Dominikanci.

Sestava polžje sline

Polžja slina vsebuje kompleksno mešanico sestavin, ki pomagajo regenerirati celice polža, potem, ko so bile na kakršenkoli način poškodovane.

Polži iz svoje noge izločajo več vrst sline za zmanjšanje trenja med drsenjem po podlagi ter za celjenje mikropoškodb, ki nastanejo med premikanjem po terenu.

»Po jedrski nesreči v Černobilu so raziskovalci opazili, da so polži preživeli katastrofo brez poškodb, drugi živi organizmi pa hudo genetsko škodo. Ugotovili so, da je slina iz polža delovala kot zaščita pred zunanjimi poškodbami zaradi UV, sevanja in okolja. To pa so tudi vsi dejavniki, ki vplivajo na našo kožo!«

Znanost v 20. stoletju je v letih akademskih raziskav in kliničnih študij odkrila, da polžja slina regenerativno – obnovitveno deluje tudi na človeško kožo.

Danes je popularnost prehranskih dopolnil, zdravilnih in kozmetičnih izdelkov z vsebnostjo polžje sline vedno večja, vedno večja pa je tudi ponudba tovrstnih izdelkov.

Nekaj glavnih sestavin polžje sline:

Alantoin – je snov, ki spodbuja reparativno regeneracijo kože, mehča poroženelo plast kože. Ščiti pred zunanjimi vplivi iz okolice in tako upočasnjuje proces staranja kože.

Kolagen in Elastin – sta pomembna gradnika naše kože. Skrbita za njeno čvrstost in napetost. Bolj kot sta gosta in čvrsta manj gubic se na površini kože opazi.

Glikolna kislina – Pospešuje obnavljanje kože tako, da pospešuje luščenje plasti odmrlih celic, in tako razkrije spodnji mlajši, sijoč, mehkejši sloj.

Mukopolisaharidi – intenzivno vlažijo kožo.

Vitamin A – ščiti kožo pred ultravijoličnimi žarki, jo vlaži in ji vrača elastičnost.
Vitamin C – je ključen za tvorbo kolagena, ki je nujen za ohranjanje elastičnosti kože in za hitro obnovo po poškodbah. Je močan antioksidant, ki uspešno upočasjnuje predčasno staranje kože.
Vitamin E – odličen antioksidant, ki ščiti kožo pred nevarnimi prostimi radikali. Poleg tega povečuje vlažnost kože, spodbuja proces regeneracije in zmanjšuje negativne posledice sevanja UV žarkov.

Polžja slina je naravna sestavina z optimalnim razmerjem vseh učinkovin, ki skupaj usklajeno negujejo kožo. Kot druge naravne sestavine na kožo delujejo tako, da koža iz njih vzame, kar potrebuje. Polžja slina v MyBea kozmetiki je visoko kakovostna, saj so polži rejeni v čistem, naravnem okolju in hranjeni z naravno mešanico hrane, prilagojeno na slovenske podnebne razmere. 

Polžja slina se pridobiva od polžev vrste Helix Aspersa Muller, vzrejenih na farmah v Sloveniji, ki se nahajajo v čistem, naravnem okolju.

Polž vrste Helix Aspersa Muller ima najbolj kvalitetno slino za uporabo v kozmetiki.

Odvzem – ekstrakcija polžje sline poteka po neinvazivnem postopku z uporabo ozona, ki se je uveljavil po letu 2015. Polži v postopku ekstrakcije ne utrpijo nikakršnih poškodb (niso podvrženi mučenju) in jih po tretmaju ekstrakcije sline vrnemo v njihov naravni življenjski prostor, kjer živijo naprej.

MyBea zaveza

MyBea kozmetika drži obljubo, da je visoko kakovostna, izboljšuje počutje vaše kože ter s tem tudi vaše počutje.

Vizija in ideje, kako izboljšati najboljše, so temelji dosežkov združenih v MyBea kozmetiki. Naša zgodba temelji na odličnosti, visoko usposobljenih, predanih in strastnih sodelavcih.

MyBea kozmetika je nastala v sodelovanju med podjetjem E.O.S., European Original Solutions in podjetjem Blk.

VEŠČINE, PREDANOST IN STRAST ZAGOTAVLJAJO USPEH.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja