MarreShop

Hialuron

Koda izdelka 00003
€29,00
Na zalogi
1
Podrobnosti o izdelku


Hialuronska kislina, Vitamin C in silicij. Okusno, tekoče prehransko dopolnilo za hitrejšo absorpcijo z okusom limone.
Hialuronska kislina je v človeškem telesu naravno prisotna, najdemo jo predvsem v vezivnih tkivih in sklepih, očeh, koži, nohtih in laseh.
100% naravna hialuronska kislina (z visoko molekularno težo).

Dnevni vnos 15 ml.
100% naravni okus.
100% naravna barva.

SESTAVINEDO * 15 ml;PDV % **
VITAMIN C (L-ASKORBINSKA)80 mg100%
HIALURONSKA KISLINA (VEGANSKI NATRIJEV HIALURONAT)100 mg**

SILICIJ (SILICIJEV DIOKSID)

15 mg**
* priporočen dnevni odmerek
** odstotek priporočenega dnevnega vnosa (PDV)


OPIS

Tekoče prehransko dopolnilo Gingerorange Hialuron vsebuje naravno hialuronsko kislino z visoko molekularno težo, Vitamin C in silicij. Prehransko dopolnilo je prijetnega sadnega okusa, tekoča oblika pa zagotavlja odlično biorazpoložljivost in absorpcijo hranil. Raven hialurona z leti začne upadati, zato je nujno, da ga za zdravje, dobro počutje in tudi mladosten izgled, s kvalitetnimi prehranskimi izdelki dodajamo vsaj po 40. letu. Rekreativni športniki ter pristaši aktivnega življenjskega sloga, pa naj bi ga uživali že veliko prej. Kot vsa naša prehranska dopolnila, je tudi hialuron naravnega okusa in brez umetnih barvil. Prehransko dopolnilo je primerno tudi za vegane.

O HIALURONU

Hialuron oziroma hialuronske kislina je spojina, ki je naravno prisotna v našem organizmu. Njena glavna naloga je, da v celicah zadrži vlago. Zaradi hialurona naši sklepi dobro delujejo, koža pa je gladka, čvrsta in zdrava. Pomembno vlogo ima tudi pri zdravju oči, nohtov ter las. Količina hialurona z leti upada, zato ga je potrebno dodajati vsaj po 40. letu, pri aktivnem življenjskem slogu, rekreativnem ali tekmovalnem športu, pa ga moramo dodajati še bistveno prej. Najkvalitetnejša prehranska dopolnila, ki omogočajo optimalni izkoristek hialurona, so najboljši način dodajanja te spojine.

PREDNOSTI ZA ZDRAVJE

Ena najpogostejših načinov uporabe hialuronske kisline je lajšanje osteoartritisa (znanega tudi kot “artritis zaradi obrabe”). Različni viri trdijo, da lahko dodatki s hialuronsko kislino preprečujejo ali lajšajo vrsto drugih zdravstvenih težav, vključno z:

Sindrom kronične utrujenosti

Kronična bolečina

Erektilna disfunkcija

Fibromialgija

Nespečnost

Osteoporoza

Kožne gube

Okužba sečil

Nekatere od teh trditev bolje podpirajo raziskave kot druge. Tukaj je nekaj, kar pravijo dosedanje študije.

OSTEOARTRITIS

Študija iz leta 2015, objavljena v reviji Rheumatology International, je poročala, da trimesečno jemanje hialuronskega dodatka nudi olajšanje odraslim s prekomerno telesno težo z osteoartritisom kolena. Poročali so tudi o povišani koncentraciji hialuronske kisline v sklepnih tekočinah.

Študija iz leta 2017 v Journal of Medical Food je poročala o podobnih učinkih. Med 72 odraslimi z artritisom kolena, ki so zaključili študijo, so imeli tisti, ki so prejemali prehranski dodatek, nižjo oceno bolečine, izboljšano kakovost spanja in znatno zmanjšanje uporabe zdravil proti bolečinam v primerjavi s tistimi, ki so prejemali placebo.

KOŽNE GUBE

Glede na študijo iz klinične, kozmetične in preiskovalne dermatologije iz leta 2017 je 60 žensk in moških z gubami t.i. vranjih nog po 12 tednih zdravljenja z dodatkom hialuronske kisline zmanjšalo globino in volumen gub ter izboljšalo sijaj in prožnost kože. Uporabljeni sta bili dve različni koncentraciji. Zanimivo je, da so tisti z višjo koncentracijo imeli podobne rezultate kot tisti z nižjo koncentracijo, čeprav v krajšem časovnem obdobju.

Študija iz leta 2017 v Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine podobno poroča, da je dodatek hialuronske kisline izboljšal elastičnost, teksturo in vlago kože pri 20 ženskah, starih od 45 do 60 let, po 40 dneh. Poleg zmanjšanja globine gub so ženske tudi za 24% povečale hidracijo kože.

MOŽNI NEŽELENI UČINKI

Zaradi pomanjkanja raziskav je malo znanega o dolgoročni varnosti dodatkov hialuronske kisline. Vendar pa je pregled študij iz leta 2016 v reviji Nutrition Journal poročal, da od 13 pregledanih kliničnih preskušanj pri nobenem sodelujočem moškem ali ženski niso poročali o pomembnih neželenih učinkih.

Shranite ta izdelek za kasneje