Gingerorange Hialuron

Hialuronska kislina 💦

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je snov, ki jo naravno najdemo v telesu. Pojavlja se v visokih koncentracijah v koži, sklepih in očeh, s staranjem pa se ravni le-te močno zmanjšujejo.
Poleg kozmetične industrije, je ena najpogostejših načinov uporabe hialuronske kisline vezana na lajšanje osteoartritisa.
Hialuronska kislina pa preprečuje in lajša tudi:
▪ Sindrom kronične utrujenosti
▪ Kronično utrujenost
▪ Erektilno disfunkcijo
▪ Nespečnost
▪ Kožne gube
▪ Okužbe sečil
▪ pomaga pri zdravljenju osteoartroze, saj zavira propadanje hrustanca
▪ Fibromialgijo (kronični mišično-skeletni sindrom, za katerega je značilna prisotnost nepojasnjene, široko razprostranjene bolečine ali zbadanja (ki se pogosto začne pojavljati najprej na vratu ali ramenih, kasneje pa postane bolj splošna))
Hialuronska kislina je izjemno popularna anti-aging sestavina v lepotni industriji. Kot prehransko dopolnilo pa nam je manj poznana, kljub temu, da daje veliko učinkovitejše rezultate. Pomaga ohranjati mladosten videz kože, saj veže nase 1000-kratno maso vode glede na lastno težo, tako učinkovito navlaži kožo ter ji daje volumen. Poleg izjemnih vlažilnih sposobnosti kožo obnavlja, pospešuje celjenje ter ščiti pred prostimi radikali.
 
Hialuronska kislina je tudi ključna komponenta zdrave kože. Kar 50 % vse strukturne hialuronske kisline v telesu je namreč moč najti v njeni matrici, pomanjkanje hialuronske kisline pa se navzven izraža kot suha koža, neelastičnost in zateglost ter pojav gub.
Prvi vidni znaki ob rednem jemanju prehranskega dopolnila so mehkejša in bolj gladka koža ter zmanjšan videz gubic.
Dermatologi pa hialuronsko kislino priporočajo vsem, ki imajo težave s kožo, dermatitisi, aknasto kožo, rdečico in izsušeno kožo, uporablja pa se tudi v kožnih pripravkih za celjenje ran, opeklin, kožnih razjed in kot vlažilno sredstvo.
Gingerorange Hialuron
Gingerorange Hialuron

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.